Oppskrift

Nydelig pai med spinat og fetaost

Skrevet av
| 4 Kommentarer

Har du lyst til å servere en kjempegod og sunn vegetarrett er en pai som denne midt i blinken! Det som er så fantastisk med pai er at du kan variere fyllet i det uendelige, både ut i fra hva du har, hva du liker og tåler.

Pai tallerken salat ovenfra

I denne paien er det masse grønnsaker og herlige smaker fra Middelhavet. Med spinat, squash, oliven, soltørket tomat og paprika blir denne paien ekte supermat og en skikkelig vitaminbombe! I tillegg inneholder den egg og fetaost, som gjør den mettende og proteinrik.

Glutenfri og magevennlig pai

Å lage glutenfri paibunn kan være vanskelig, men ved å bruke Fiberhusk i deigen får du perfekt konsistens og like bra resultat som noe annet. I denne oppskriften har jeg et bilde av Fiberhusk og litt mer info om hvordan det fungerer.

I tillegg til å være glutenfri passer denne paien også veldig bra til deg som har sensitiv mage eller irritabel tarm. Den inneholder ingredienser og grønnsaker med lavt innhold av FODMAP-stoffer, noe som gjør paien lettfordøyelig og snill mot magen! Hvis du ønsker å vite mer om hva FODMAP betyr og hva det har med irritabel tarm å gjøre kan du lese mer om det her.

Enten du vil servere noe ekstra godt i helgen eller til hverdags anbefaler jeg deg å prøve denne!

Ferdig pai

Dette trenger du:

Paideig:

Fyll:

Slik gjør du:

  1. Smuldre smør, mel, Fiberhusk og salt sammen. Tilsett 1 dl vann og bland til en smidig deig.Paideig
  2. Legg deigen i kjøleskapet i 10 min.
  3. Trykk deigen ut i en paiform, og prikk bunnen med en gaffel.Paideig trykket ut
  4. Stek paibunnen i 15 min, nest nederste rille ved 200 °C.
  5. Imens paibunnen er i ovnen kan du lage fyllet. Begynn med å forvelle spinaten ved å putte den i kokende vann og la den være oppi et par minutter. Hell deretter spinaten over i en sil og la vannet renne av. Du kan også presse ut overflødig vann ved å trykke på spinaten med hendene eller presse med en skje.
  6. Riv squashen på et rivjern.
  7. Skjær paprika, oliven, og soltørkede tomater i biter.
  8. Visp egg, vann og krydder sammen i en bolle.
  9. Etter at paibunnen har stekt i 15 min, tas den ut og fyllet legges i.
  10. Begynn med å fordele spinat og resten av grønnsakene jevnt utover paibunnen.
  11. Deretter legger du fetaost over, enten kan du smuldre den eller ha den over finhakket.Paifyll
  12. Til slutt heller du over eggeblandingen du vispet sammen.Paifyll ferdig
  13. Stek paien i 30 min, nest nederste rille ved 200 °C.

Ferdig stekt pai hel

Ferdig stekt pai siden

Server gjerne paien med en frisk salat eller annet tilbehør du ønsker.

Har du spørsmål eller tips til oppskriften så skriv de gjerne i kommentarfeltet under, jeg setter stor pris på å høre fra deg 🙂

Velbekomme!

Ida

Del artikkelen
Likte du artikkelen?
7 har likt denne artikkelen

Om Ida Jakobsen

Ida Jakobsen

Takk for at du er innom min blogg! Jeg er Ida, Oslo-jente med mastergrad i molekylær biovitenskap og lidenskap for god mat og helse. Håper du fant bloggposten nyttig og interessant. Jeg startet denne bloggen for å skrive om det jeg synes er spennende innen helse, kosthold og livsstil. Jeg setter stor pris på tilbakemeldinger eller noen ord, så legg gjerne igjen en kommentar. Du kan også følge meg på sosiale medier.

4 kommentarer

  1. Tania

    Hi Ida, I’m a Portuguese girl living in Haugesund 🙂 follower of Paleo lifestyle. Some products are still a mistery to find, so my question is where can I find Teff flour and buckwheat flour. Psyllium I have found in supermarkets but not these ones.
    Thank you and love the blog 🙂

    Svar
    1. Ida

      Hi Tania,
      I usually find both Teff and buckwheat flour in larger supermarkets, like Meny or Ultra. You can also try to look in health food stores like Sunkost or Life. I have also ordered Teff and buckwheat flour from iherb.com 🙂 I hope you find these tips helpful! So nice to hear that you like the blog 🙂

      Svar
  2. SK

    Har lyst å prøve denne! Hvordan type fetaost bruker du? ?

    Svar
    1. Ida

      Hei 🙂 Det varierer ut i fra hva jeg finner i butikken, men prøver som regel å gå for en ordentlig gresk type som er laget av sauemelk og geitemelk. Ellers blir det fetaost fra Apetina, som selges veldig mange steder 🙂

      Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Profilbilde kan ordnes her.