Oppskrift

Banankake med mørk sjokolade

Skrevet av
| Legg igjen kommentar

Overmodne bananer på kjøkkenbenken kan lett brukes til å lage en saftig banankake! Bananene gjør kaken søt og saftig, og i kombinasjon med mørk sjokolade og crunchy valnøtter får denne kaken fort bein å gå på 😉

Denne banankaken er et sunnere alternativ til vanlige kaker og er gluten- og melkefri. Kun søtet med honning og banan.

Banankake med te
Kjempegodt til en kopp te eller kaffe 🙂

Det er fort gjort å kjøpe inn litt for mange bananer om gangen. Jeg pleier å kjøpe økologiske bananer, og siden de alltid kommer i samlet klase i en pose, blir ofte noen av de liggende litt lenge på kjøkkenbenken.

Sist jeg hadde noen godt modne bananer til overs fikk jeg lyst til å lage noe ekstra godt til helgekosen.

Det er ikke så ofte jeg baker kake, men banankake eller også kalt bananbrød, er både veldig godt og enkelt å lage! Siden jeg ønsker å kunne kose meg med kake uten å få vondt i magen og høyt blodsukker, hentet jeg inspirasjon fra forskjellige steder og lagde en oppskrift jeg synes ble veldig god. Ikke nok med at jeg synes kaken ble god, den ble også tatt godt imot av vennegjengen jeg serverte den til!

Dette trenger du:

* Hvis du ikke tåler eller vil bruke smør kan du bruke ekstra virgin kokosolje istedet.

Ingredienser til banankake
Jeg hadde to modne bananer på kjøkkenbenken, og en i fryseren som jeg også fikk brukt!

Smelt smøret på lav varme.

Mos bananene med en gaffel på en tallerken.

Bananmos

Visp eggene til eggedosis, jeg brukte miksmaster. Tilsett honning og most banan, og bland sammen.

Visp egg til eggedosis

Mål opp og bland de tørre ingrediensene sammen.

Bland sammen tørrvarer

Tilsett smeltet smør og de tørre ingrediensene og rør videre til en jevn røre/deig. Den skal være ganske klissete.

Banankake deig

Ha til slutt i hakkede valnøtter og mørk sjokolade og vend inn i røren.

Vil du se flere oppskrifter som dette? Abonner på mitt gratis nyhetsbrev.

Banankake deig med sjokolade

Ha røren over i en liten og smurt brødform. Jeg smurte brødformen med litt av det smeltede smøret.

Banankake deig i form

Stekes ved 175°C i ca. 45 min. Nest nederste rille. Kaken skal bli gyllen oppå, men fortsatt være litt seig inni.

Banankake ferdigstekt

Skjæres opp i passe tykke skiver. Kaken holder seg fint i kjøleskapet noen dager, men den kan også fryses 🙂

Banankake med sjokolade oppskrift

Banankake på fat

Server gjerne med en klatt godt smør, krem (hvis du tåler melkeprodukter) eller nøttesmør, frukt og bær! Passer godt til å ta med ut på tur også.

Tips! Har du modne bananer og ikke har anledning til å bruke de med en gang kan du fryse de. Da kan du ta de opp og bruke de i banankake, smoothie eller noe annet godt.

Håper du liker kaken like mye som meg! Har du spørsmål eller kommentarer, skriv de gjerne under i kommentarfeltet.

Ida

Del artikkelen
Likte du artikkelen?
6 har likt denne artikkelen

Om Ida Jakobsen

Ida Jakobsen

Takk for at du er innom min blogg! Jeg er Ida, Oslo-jente med mastergrad i molekylær biovitenskap og lidenskap for god mat og helse. Håper du fant bloggposten nyttig og interessant. Jeg startet denne bloggen for å skrive om det jeg synes er spennende innen helse, kosthold og livsstil. Jeg setter stor pris på tilbakemeldinger eller noen ord, så legg gjerne igjen en kommentar. Du kan også følge meg på sosiale medier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Profilbilde kan ordnes her.